BELGIË
MEXICO EDITION

Alle Arabica bonen die verwerkt worden in de Emmi CAFFÈ LATTE MEXICO EDITION zijn met de hand geplukt en afkomstig van dezelfde boerderij: de finca La Puebla, gelegen op 600 meter boven de zeespiegel te midden van de glooiende heuvels van de hooglanden in Mexico. Het Santa Rita-plateau biedt de perfecte omstandigheden om de Arabica-koffieplant te laten groeien.

De finca La Puebla heeft ongeveer 250 mensen in dienst. Maar tijdens het zeer arbeidsintensieve hoogseizoen in december en januari heeft het bedrijf nog eens 2.000 tijdelijke mensen in dienst. Ze werken op een gebied van 2500 voetbalvelden, waarbij ze de waardevolle koffiekersen met de hand plukken. Elke vrucht wordt handmatig gecontroleerd op rijpheid, alleen de rijpe vruchten zijn goed genoeg om te oogsten.

Eenmaal geoogst, worden de kersen gedroogd in de zon. Weten wanneer ze droog genoeg zijn, is eenvoudig: je hoort het. Bij het schudden van het gedroogde fruit zorgen de zaden, d.w.z. de koffiebonen, voor een rammelend geluid in hun papierachtige omhulsel, ze zijn dan klaar voor de volgende stap: pellen. In deze stap worden de bonen bevrijd van hun omhulsel, het vlees, de slijmlaag en de perkamentlaag van de vrucht. Op de finca La Puebla wordt dit gedaan door machines die de gedroogde schil van de vrucht openbreken en de boon scheid van hun omhulsel.

Eenmaal gepeld ondergaan de bonen strikte geautomatiseerde en visuele kwaliteitscontroles voordat ze worden gevuld in jutezakken. Elke zak ruwe koffie van 69 kilo wordt vervolgens met een vrachtwagen van 400 kilometer naar de haven van Veracruz vervoerd, van waaruit het naar alle uithoeken van de wereld wordt vervoerd.