210316_header_nutriscore_3840x2160

De nutriscore in één oogopslag

De nutriscore heeft als doel consumenten op een snelle manier te informeren over de voedingswaardekwaliteit van een levensmiddel. Dat kan ertoe bijdragen dat ze vaker producten voor een evenwichtige voeding kiezen.

Het weergeven van de voedingswaarde gebeurt vrijwillig en het systeem werd ontwikkeld door onafhankelijke wetenschappers. De nutriscore op de voorkant van de verpakking geeft sterk vereenvoudigd weer hoe uitgebalanceerd de voedingswaarde van een product is en vult de voedingswaardetabel op de achterkant van de verpakking aan.

textimage_nutriscore_826x826

Wat is de nutriscore?

De nutriscore is een label op de voorkant van een productverpakking dat zeer vereenvoudigd weergeeft hoe evenwichtig het product qua voedingswaarden is samengesteld. De score is af te lezen op een kleurenschaal van A (donkergroen) tot E (donkeroranje). Het label oriënteert de consument bij het kopen van levensmiddelen en helpt hem om vaker te kiezen voor groen (A) dan voor donkeroranje (E).

Abbildung Nutri-Score

Hoe wordt de nutriscore bepaald?

De score wordt berekend met wetenschappelijk erkende formules. Die houden zowel rekening met positieve als met negatieve aspecten van de voedingswaarde. Zo geeft de nutriscore een positieve waarde aan het gehalte vruchten, groente, peulvruchten, noten, bepaalde oliën, voedingsvezels en eiwitten.

 

Omgekeerd kleurt de score roder naarmate het levensmiddel meer suiker, zout en verzadigde vetzuren bevat en meer energie levert.

 

Bovendien geeft de nutriscore deze waarden altijd weer voor 100 g of 100 ml, zodat de producten goed te vergelijken zijn.

 

Meer informatie over het thema nutriscore vind je op de website van het federale overheidsdienst.

In 2021 introduceert Emmi de nutriscore voor Emmi CAFFÈ LATTE

Als producent van kwalitatief hoogwaardige voedingsmiddelen en specialiteiten verplicht Emmi zich ertoe dat consumenten de voedingswaardekwaliteit van levensmiddelen makkelijk terugvinden. Zo kunnen ze voor een evenwichtige voeding kiezen.

Emmi plaatst dan ook vanaf 2021 het nutriscore-voedingsmiddellabel op de producten van het merk Emmi CAFFÈ LATTE en het vegan alternatief Emmi CAFFÈ DRINK. We doen dit vrijwillig en bij wijze van proef.

Met deze testfase willen we bij Emmi eerste ervaringen opdoen en onze bijdrage leveren om kwalitatieve deelaspecten van de nutriscore te verbeteren, waar dat op basis van de huidige voedingswetenschappelijke inzichten nog nodig is.

Coffee pouring in milk and 100% natural ingredients logo

Waarom precies bij Emmi CAFFÈ LATTE

"Het belangrijkste is wat erin zit": dat heeft voor CAFFÈ LATTE altijd de hoogste prioriteit gehad. Hoogwaardige grondstoffen, een begrijpelijke ingrediëntenlijst, geen gebruik van additieven: naast natuurlijk, lekker genieten hecht Emmi CAFFÈ LATTE veel waarde aan een heldere communicatie over de samenstelling van de producten, zodat consumenten makkelijker hun weg vinden bij de keuze van voedingsmiddelen.

 

In 2020 is Emmi CAFFÈ LATTE voor veel recepten omgeschakeld naar "100% natuurlijke ingrediënten" en heeft daarmee al een krachtig signaal gegeven dat het zich inzet voor kwaliteit, transparantie en onvervalst koffiegenot.

 

Met de overgang naar het nieuwe nutriscore-voedingswaardelabel kan Emmi CAFFÈ LATTE nu laten zien dat lekker, hoogwaardig en ook bewust koffiegenot zeker samengaan