stage-creme-brulee-clean

Koffie-crème brûlée

Geef jouw crème brûlée een heerlijke koffieboost met dit eenvoudige recept voor Emmi CAFFÈ LATTE-crème brûlée!

Ingrediënten

4 porties
200 ml Emmi CAFFÈ LATTE Macchiato
140 ml volle room
65 g suiker
5 eierdooiers
4 el bruine suiker

Voorbereiding

  1. Breng de Emmi CAFFÈ LATTE en de suiker kort aan de kook tot de suiker is opgelost. Laat iets afkoelen en voeg de room toe. Voeg onder voortdurend roeren de eidooiers toe. Giet door een fijne zeef in ovenbestendige vormpjes. Plaats de vormpjes in een ovenschaal.

  2. Giet voldoende heet water in de schaal zodat de vormpjes tot 2 cm onder de rand in het hete water staan. In een voorverwarmde oven op 140°C ca. 45 minuten slaten stremmen.

  3. Laat afkoelen en een nacht in de koelkast zetten.

    Bestrooi de koffiecrème brûlée voor het serveren met de bruine suiker en vlam deze goudbruin.

milk pouring in coffee
Emmi CAFFÈ LATTE Macchiato 230ml
Emmi CAFFÈ LATTE Macchiato

Wij houden van lekker romige koffie. Daarom pinken we bij elke slok Emmi CAFFÈ LATTE Macchiato een traantje van geluk weg. Romiger kan niet. Dus: deksel open. Ogen toe. Zakdoekje erbij. En dan... aaah.

Op zoek naar meer recepten?

Eclair-Macchiato-EU
Recepten Eclairs

Deze eclairs zijn zo lekker, dat je bij jezelf denkt: ‘Zal ik ze wel met anderen delen?’

Stage_Eiscreme-EU_2
Recepten Bessentaartjes

Doordat deze onweerstaanbare bessentaartjes vol sappige bosbessen en een romige Emmi CAFFÈ LATTE-vulling zitten, zijn ze perfect voor elk zomerfeest.

beeren-clean
Recepten Bessentaartjes

Doordat deze onweerstaanbare bessentaartjes vol sappige bosbessen en een romige Emmi CAFFÈ LATTE-vulling zitten, zijn ze perfect voor elk zomerfeest.

stage-brownies-clean
Recepten Brownies

Sappig, chocoladeachtig, onweerstaanbaar! Probeer ons brownie-recept met een geheim ingrediënt, dat de brownie nóg romiger maakt! Gewoon bakken, laten afkoelen en in blokjes snijden.

stage-tiramisu-clean
Recepten Tiramisù

De Italiaans dessertklassieker tiramisù staat bekend om zijn romige consistentie en zijn heerlijke koffiesmaak. Met dit eenvoudige recept kun je thuis de perfecte tiramisù bereiden.

Kaffee Mousse-0026_Stage
Recepten Koffie Mousse

Deze koffiemousse zal de echte koffieliefhebber bekoren. Je zult nog nooit zo genoten hebben van jouw Emmi CAFFÈ LATTE als met deze luchtige koffiemousse.

Mini Coffee Cheesecake-0010_NutriScore_Stage
Recepten Mini Coffee Cheesecake

Als je van cheesecake en koffie houdt, is dit recept voor jou. De subtiele smaak van de koffie gaat perfect samen met de lichtzure smaak van de cheesecake.